Υπολόγισε πόσα δέντρα-φυτά θα χρειαστείς για να φυτέψεις το χωράφι σου


Ένα από τα συνήθη ερωτήματα των καλλιεργητών είναι το πόσα δέντρα και γενικότερα φυτά μπορεί να χωρέσουν στο κτήμα τους. Το ερώτημα είναι εύλογο και αφορά στον σωστό προγραμματισμό της φύτευσης ενός αγροτεμαχίου, προκειμένου να γίνει σωστά η παραγγελία και η προμήθεια του απαιτούμενου φυτωριακού υλικού.

Φύτευση οπωρώνα. Πυκνότητα φύτευσης. Αριθμός φυτών ανά στρέμμα. Φυτά ανά στρέμμα

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι πλέον απλή, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο υπολογισμού για να βρείτε πόσα φυτά-δέντρα χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη ενός αγροτεμαχίου και να υπολογίστε την πυκνότητα φύτευσης του χωραφιού σας (δηλ. τον αριθμό των δέντρων ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης).


Καταχωρίστε, λοιπόν, στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία της έκτασης του χωραφιού που σας ενδιαφέρει να φυτέψετε (σε στρέμματα - 1000 τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούν σε 1 στρέμμα), τις επιθυμητές αποστάσεις φύτευσης των δέντρων (π.χ. ανάλογα με την ποικιλία, το υποκείμενο, το σύστημα φύτευσης - εκτατικό, κανονικό, πυκνό ή υπέρπυκνο κτλ.), τόσο μεταξύ των γραμμών φύτευσης όσο και ανάμεσα στα φυτά πάνω στη γραμμή φύτευσης.


Έκταση χωραφιού (σε στρέμματα) *:

  στρέμματα =  τετραγωνικά μέτρα


Απόσταση πρώτης γραμμής φύτευσης από το σύνορο του κτήματος (σε μέτρα) * - Προσοχή (!) για να δουλέψει σωστά ο υπολογιστής πρέπει στο παρακάτω πεδίο να δηλώσετε τουλάχιστον το μισό της απόστασης μεταξύ των γραμμών φύτευσης, π.χ. για 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των γραμμών φύτευσης, στο πεδίο δηλώστε 2,50:


Απόσταση μεταξύ γραμμών φύτευσης (σε μέτρα) *:


Απόσταση μεταξύ δέντρων-φυτών επί της γραμμής φύτευσης (σε μέτρα) *:


*απαιτούμενα πεδία-πρέπει απαραίτητα να συμπληρωθούν.

Το αποτέλεσμα, δηλ. πόσα φυτά μπορούν να φυτευτούν στο αγροτεμάχιο.

Αριθμός δέντρων-φυτών:



Χρησιμοποιήστε το εργαλείο όσες φορές επιθυμείτε, αλλάζοντας απλώς τα στοιχεία στα απαιτούμενα πεδία.


Περισσότερες πληροφορίες για τη φύτευση θα βρείτε στην ενότητα: Εγκατάσταση δενδροκομείου - Φύτευση δενδρυλλίων - Συστήματα φύτευσης


Ακολουθήστε το Pomology.gr στο Facebook και στις Ειδήσεις Google (Google News) για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις νέες αναρτήσεις.

Για ακόμη περισσότερη δενδροκομική γνώση και ενημέρωση, επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο κανάλι του Pomology.gr στο YouTube πατώντας εδώ!

Μοιραστείτε άμεσα αυτή την ανάρτηση με τους φίλους σας, μέσω Email, Twitter, Facebook, Pinterest ή WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα από τα χαρακτηριστικά εικονίδια που ακολουθούν ...

Μπορεί να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις:

Αναζήτηση επιπλέον πληροφοριών

Δείτε επίσης...